Post-COVID-19 Syndrome in Cardiac Surgery - Lazoryshynets, V. V. (Ukrainian Journal of Cardiovascular Surgery, 2021)
Вже майже півтора року пандемія COVID-19 диктує нам свої умови в усіх сферах життя. Для того щоб протистояти їй та перемогти, ми вимушені діяти з ураху ванням її викликів. Чим краще нам вдається прораховувати їх наперед та вживати адекватних превентивних заходів, тим ефективніше ми досягаємо нормалізації ситуації та безпечності життя. Майже у пік весняної хвилі пандемії – 13 квітня – на базі ДУ«Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова НАМН України» відбулася онлайн-конференція «Кардіохірургія в умовах пандемії», головною метою якої було узагальнити світовий та вітчизняний досвід роботи з найбільш складною категорією пацієнтів – кардіохірургічних, які мають найважчі постковідні ускладнення.